Tuesday, January 2, 2007

Säkerhetsprodukter - hänglås och kameraövervakning

Någonting som aldrig kommer att upphöra att förvåna mig, det är när människor inte kan respektera vad som är deras eget vad som tillhör någon annan. Det finns vissa undantag, det kan jag förstå. Att den som håller på att svälta eller frysa ihjäl stjäl mat eller kläder det är inte konstigt, och de borde inte ens behöva stjäla utan få av de som har det bättre ställt.

Jag tillhör dem som inte tycker att det är speciellt konstigt eller obekvämt att staten vill ha kameraövervakning på vissa utsatta platser där både vandalisering och stölder förekommer. Visst vore det bättre om vi istället kunde satsa på en utökad poliskår, men kameraövervakning är förmodligen ett billigare alternativ. Även som privatperson kan man ju sätta upp en kamera som övervakar hus och trädgård eller platser som man vill ha ifred och skydda.

Ett annat sätt att skydda sin egendom, både riktigt värdefull sådan men även ägodelar som man mest vill ha ifred är ett vanligt, enkelt hänglås. Eller enkelt kanske inte stämmer. Ett hänglås i klass 5 klarar speciellt krävande användningsområden som fabriks- och försvarsanläggningar. Nu kanske de flesta av oss inte har sådan egendom att skydda utan att ett hänglås i klass 1-4 räcker gott och väl.

Synd att det ska behövas men bra att det finns.

No comments: