Monday, January 29, 2007

Aloe vera - fantastisk ingrediens i hudvård mot torr hud

Aloe vera är en spännande och smått fantastisk växt. En växt som sägs kunna läka brännskador, eksem och som kan finnas som ingrediens i hudvård för riktigt torr hud. Ett universalmedel som även vårdar hår och mage och är mycket näringsrikt med sitt innehåll av vitaminer och aminosyror.

De flesta känner nog igen Aloe veran som en av våra vanligaste (och till utseendet något tråkiga) krukväxter. Men det är innehållet som är det fina med denna liljeväxt. Man kan faktiskt använda växten som den är. För mindre skrubbsår kan man bryta av ett blad och trycka innehållet mot såret så läker det snabbare. Den trögflytande gröna gelé som finns inuti Aloe verans blad sätter då fart på återbildandet av nya celler och kärl runt såret och stärker immunförsvaret.

Den vanligaste användning är dock färdiga produkter innehållandes Aloe vera. Aloe vera finns för både utvärtes och invärtes bruk och de vanligaste produkterna är juice, kosttillskott samt olika hudvårdande krämer och salvor. Som alltmer populär hudvårdsingrediens har Aloe vera många goda egenskaper genom sin förmåga att stimulera celluppbyggnad tillsammans med antiinflammatoriska effekter.

No comments: